keuzemenu

vakantiemenuFuerteventura Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

Fuerteventura Steden
Antigua
Antiga is een van de oudste plaatsen op Fuerteventura en vinden we in het middelpunt van het eiland, waar ongeveer 5000 mensen wonen. Antigua beschikt over een zeer herkenbare kerk (Cruz de los Caldos) welke rond 1785 gebouwd moet zijn.

Voor Nederlanders zal de hier aanwezige windmolen wat minder interessant zijn, maar deze maakt het dorpje een stuk levendiger. De windmolen is tegenwoordig in gebruik als winkel waar veel handgemaakt producten worden verkocht.

Betancuria
Betancuria is in 1405 gesticht door de veronderstelde naamgever van Fuerteventura: Jean de Bethencourt. Betancuria was een tijd de hoofdstad van het eiland en is daarom bewust landinwaards gebouwd. Op een locatie in het midden van het eiland lag de hoofdstad namelijk een stuk veiliger voor piraten.

Dit bleek echter tevergeefs toen rond 1593 de stad alsnog ten prooi viel aan piraten. Deze piraten hebben de gehele stad in as gelegd waaronder ook de Santa Maria kerk. Het duurde tot 1691 voordat deze prachtige kerk weer was herbouwd.

Betancuria is vandaag de dag zeer bezienswaardig als een dagtochtje. De stad herbergt veel traditionele cultuur. U kunt hier nog traditionele handwerkzaamheden zien, bijvoorbeeld in 'Casa Santa Maria' waar ze de producten voor de lokale winkel maken.

Betancuria is zeker de moeite waard in de namiddag waarna u hier een heerlijke maaltijd kunt eten in het Santa Maria restaurant. Dit restaurant is vooral een aanrader vanwege het leuke uitzicht over de plaatselijke handnijverheid.

La Olivia
La Olivia was vroeger het politiek centrum van Fuerteventura. Door deze historie is het plaatsje nog altijd een bezichtiging waard. La Olivia is gelegen in het noorden van het eiland en heeft ongevver 10.000 inwoners.

In het midden van La Olivia staat de plaatselijke kerk met de prachtige naam: 'Parroquiade Nuestra Seiiora de Candelaria', waarvan de kerktoren tot in de wijde omtrek te zien is. Casa de los Coroneles staat hier bekend als belangrijkste toeristische attraktie. Dit gebouw was vroeger de plaats waar de hoogte militairen verbleven. Sommige reisgidsen zullen beweren dat dit huis 365 ramen heeft, maar dat is een fabel. Het misverstand is ontstaan omdat jalourse omwonende vroeger beweerden dat het huis evenveel ramen had als jaren in een dag.

Ongeveer tussen de Kerk en de het Casa de los Coroneles in vinden we het 'Centro de Arte Canario Casa Mane' wat zeker voor kunstliefhebbers de moeite waard is.

Puerto del Rosario
Puerto del Rosario is sinds 1860 de hoofdstad van Fuerteventura en telt ongeveer 18.000 inwoners. De stad werd vroeger echter Puerto de Cabras (geiten haven) genoemd. Omdat de haven hier echter sterk groeide en steeds belangrijker werd is de naam in 1956 veranderd in Puerto del Rosario. Deze naam kwam van de kerk in het centrum van het stadje welke in het teken staat van de heilige 'Virgin del Rosario'.

De stad was vroeger niet echt aantrekkelijk voor toeristen en deed meer industrieel aan. Vanwege het toerisme is de stad met name in het havengebied erg verfraaid en is er nu een mooie promenade.

Puerto del Rosario is nog altijd in ontwikkeling en de beste uitvalsbasis voor een middagje shoppen.

Nabij Puerto del Rosario vinden we het vliegveld van Fuerteventura

Corralejo
Corralejo is een belangrijk toeristich centrum op Fuerteventura. Hier vinden we veel appartementen en hotels welke vaak dicht bij de stranden van Carrajelo liggen.

Gelukkig heeft Carralejo een gedeelte van haar charme weten te bewaren waardoor het plaatsje zelf erg leuk blijft.

Corralejo is rijk aan barretjes en restaurantjes en bovendien worden er vanuit Corralejo veel excursies georganiseerd zoals jeepsafaris, eiland tour, dagtochten naar Lanzarote, Motor tour, en tochtjes op een boot met een glasbodem.

fuerteventuravakantie.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura