keuzemenu

vakantiemenuFuerteventura Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

Fuerteventura Stranden
Fuerteventura kent een aantal mooie grote stranden, de watertemperatuur ligt bijna het gehele jaar boven de 20 graden.

Caleta Beach
Het strand van Caleta de Fuste (Caleta Beach) staat bekend als een ideaal strand voor families en gezinnen. Het strand hier is kunstmatig aangelegd en het zand is ergens anders vandaan gehaald. Door deze kunstmatige oorsprong is het strand zeer kindvriendelijk en loopt het strand maar langzaam af. Het strand heeft een beetje een U vorm wat natuurlijk leuk zicht geeft.

Het is aan te raden om op Caleta de Fuste rekening te houden met de vloed. Wanneer de vloed komt, dan komt deze ook erg snel dus breng uw spullen tijdig richting drogere oorden.

Vanaf Caleta de Fuste kunt u meerdere excursief op het water plannen. U kunt bijvoorbeeld duiken of zeilen en er is zelfs een onderzeeër.

Cofete Beach
Cofete is een dorpje in het meest afgelegen hoekje van Fuerteventura. De plaats is wat minder goed bereikbaar omdat er hier geen verharde wegen zijn aangelegd. Het strandjes van Cofete is zeer mooi en vanwege de mindere bereikbaarheid niet erg toeristisch. Cofete Beach is dus rustig, wat ook meteen inhoud dat u hier weinig toeristische voorzieningen zult aantreffen. Neem dus vooraf een vooraadje mee.

Sommige van deze stranden zijn populair onder nudisten.

Corralejo Beach
Corralejo kent verschillende stranden waardoor er in deze regionen altijd wel een prettig strand naar wens te vinden is. Zo vinden we hier Flag Beach welke voornamelijk populair is onder watersporters (windsurfen, kitesurfen). Maar ook Glass Beach en Drop Beach zijn zeker aan te raden.

Families kunnen goed terecht op Town Beach, dit strand is mooi netjes en heeft zeer goede voorzieningen. Restaurants en toiletten zijn hier altijd dichtbij.

De mooiste stranden liggen een paar kilometer buiten Corralejo, en deze zijn ook zeker aan te raden als u bijvoorbeeld een huurauto heeft. Een taxi hoort ook tot de mogelijkheden, dit kost ongeveer een euro of 6.

Costa Calma
De stranden van Costa Calma vinden we in het zuiden van Fuerteventura. Het is hier niet heel rustig maar zeker een stuk minder druk als bijvoorbeeld de stranden van Corralejo. Er zijn voldoende voorzieningen en de mogelijk tot het huren van een parasol en of zonnebed.

Watersporters kunnen hier onderandere zijlen, windsurfen en jetskieen.

Cotillo Beach
De prachtige witte stranden van El Cotillo winden we aan de westkust van Fuerteventura. Het is hier doorgaans niet erg druk en incombinatie met de witte stranden doet het strand soms aan als een woestijn. Het strand is redelijk veilig bij de Lagunes in het oosten maar aan de rots kant kan sterke stroming staan. Om deze reden is Cotillo beach dan ook wat minder geschikt voor kleine kinderen.

Er wordt hier veel gevist maar ook (wind)surfers komen hier graag. Van de visvangst kunt u het best genieten in een van de vele visrestaurantjes in het dorp.

Jandia-Sotavento Beach
Het stranden van Jandia en Sotavento kunnen we wel de beste stranden van het eiland noemen. Het strand is ruim 20km lang en dus ideaal voor een strandwandeling. U komt hier prachtige witte duinen en blauwe lagunes tegen. Ook zijn er voldoende voorzieningen.

Er speciale watersport gebieden hier waar vooral de windsurfers veel gebruik van maken. De Noordwesten wind maakt van dit gebied namelijk een windsurfers paradijs. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat jaarlijks in Augustus hier de wereldkampioenschappen snelheid en slalom plaatsvinden.

fuerteventuravakantie.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura