keuzemenu

vakantiemenuLa Gomera Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

La Gomera Stranden
El Cabrito
El Cabrito staat bekend als naaktstrand en ligt redelijk afgelegen in oost La Gomera. Er zijn geen wegen naar El Cabrito en om het strand te bereiken dient u gebruik te maken van een boot of watertaxi. Vanwege de ligging en het toegestane nudisme zult u hier weinig voorzieningen aantreffen.

Het strand zelf kent een lengte van 450 meter en is ongeveer 40 meter breed. El Cabrito is een kiezelstrand met kleine keien.

Playa Alojera
Het strand van Alojera is een mooi strand welke een mix is tussen fijn zwart zand en kleine kiezelstenen. Het strand is ongeveer 250m lang en 45 meter breed. De branding en de golven zijn hier doorgaans matig waardoor het strand ook goed geschikt is voor families. Bij Playa Alojera is een restaurant aanwezig en niet ver van hier vinden we een leuke jachthaven.

Valle Gran Rey
Het Valle Gran Rey strand is een lang maar smal strand. Het strand is namelijk ongeveer een kilometer in lengte en gemiddeld slechts een meter of 20 breed. Het Valle Gran Rey strand is meer een zandstrand dan een kiezel strand maar we komen hier zowel zand als kiezels tegen. Het zand heeft hier de kenmerkende zwarte kleur.

Er is leuke golfslag en het strand is doorgaans niet zo druk bezocht. Omdat het strand ten dele een stadsstrand is zijn er voldoende voorzieningen. Denk hierbij aan een promenade, horeca, toiletten, parkeergelegenheid, schoonmaak en een busverbinding.

Playa La Sepultura
Playa la Sepultura is een afgelegen strand, nabij Vallehermoso, dat enkel te voet bereikbaar is. Het strand is ongeveer 300 meter lang en kent een breedte van gemiddeld 18 meter. Het water is hier wat onrustig en heeft doorgaans hoge golven en een stevige branding. Omdat het strand afgelegen ligt zijn er hier geen bijzondere voorzieningen aanwezig, waardoor het doorgaans niet erg druk is op Playa la Sepultura.

Vanwege de sterke branding en het ontbreken van toezicht is dit strand niet geschikt voor ongeoefende zwemmers.

Chinguarime
Het Chinguarime strand staat bekend als naaktstrand en is ongeveer 550 meter lang en gemiddeld ongeveer 25 meter breed. Het strand is zoals de meeste naaktstranden op La Gomera, afgelegen en kent een zeer laag voorzieningen niveau. De golven en branding bij Chinguarime zijn in vergelijking met andere stranden matig.

La Cueva
Het La Cueva strand is een van de drukkere stranden op La Gomera. Het strand is met 220 meter niet erg lang maar hoort met breedte van 85 meter wel bij de bredere stranden op het eiland. La Cueva is doorgaans wat drukker vanwege de gusnstige ligging en bereikbaarheid ten opzichte van San Sebastián de la Gomera. Er zijn voldoende voorzieningen aanwezig zoals parkeergelegenheid, busverbinding en horeca.

Vueltas Strand
Het plaatsje Vueltas kent een klein strandje van ongeveer 150 meter lang en 10 meter breed. Het strand ligt direct naast de haven van Vueltas waardoor er op en rondom het strand doorgaans veel activiteit is. Door deze ligging vinden we hier ook meer dan genoeg voorzieningen.

Het strand bestaat uit zwart strand en kiezels en is voornamelijk in gebruik door de plaatselijke bevolking en toeristen die hier in de buurt zitten vanwege de appartementen die verhuurd worden in Vueltas.

lagomera-vakantie.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura