keuzemenu

vakantiemenuLanzarote Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

Lanzarote Bezienswaardigheden
Timanfaya
Timanfaya is een naturgebied, van ongeveer 51 vierkante kilometer, op het Canarische Eiland Lanzarote. Timanfaya is een uniek natuurgebied wat is ontstaan door vulkaanuitbarstingen rond 1730. Door deze uitbarsting is dit gebied veranderd in een maanlandschap dat film liefhebbers bekend voor kan komen. De film Lord of the Rings gebruikte Timanfaya namelijk als lokatie voor het land Mordor en de bekende Mount Doom.

Bij Timanfaya is nog altijd vulkanische activiteit en dit is dan ook een belangrijke reden dat wandelen in dit gebied niet is toegestaan. Bezoekers van Timanfaya kunnen het gebied in met een bus tour of op de rug van een Dromedaris. Tijdens deze tochten krijgn de bezoekers een demonstratie van het gebied dat op sommige plekken zo heet is dat het zwarte grind, op slechts enkele centimeters diep, zo heet is dat het niet met de hand kan worden aangeraakt.

Lavatunnels
De vulkanische activiteit op Lanzarote zorgt ervoor dat u op het eiland ook lavatunnels kunt bezoeken. Een lavatunnel is een ondergrondse grot of tunnel waar we een lavastroom (lavarivier) kunnen vinden. De lavatunnels zijn zeer mooi en educatief, een bezoekje aan deze tunnels is dan ook zeker de moeite waard.

We vinden de lavatunnels op Lanzarote bij Cueva de los Verdes en Jameos del Agua.

Cactus tuin
Lanzarote staat bekend vanwege het droge klimaat en het feit dat de bodem hier maar moeilijk in staat is om water vast te houden. Mede om deze reden is het gebied niet altijd even goed geschikt voor verschillende bloemen en planten.

Cactussen kunnen echter beter tegen deze omstandigheden waardoor we op Lanzarote een indrukwekkende Cactus tuin kunnen vinden. Deze tuin is gelegen nabij: Guatiza

Woonhuis César Manrique
César Manrique is geboren (1919) en gestorven (1992) op Lanzarote en was een beeldhouwer, kunstschilder en architect. Veel bijzondere bouwwerken op Lanzarote zijn van de hand van Manrique. Zijn stijl kenmerkt zich als abstract maar met een sterk ook op natuur.

Dankzij Manrique zijn veel gebouwen op Lanzarote niet hoger dan 4 verdiepingen wat de bezienswaardigheid van Lanzarote nog altijd ten goede komt.

Het oude huis (Fundación de César Manrique) van Manrique is tegenwoordig te bezichtigen voor het publiek en vinden we bij Tahíche. Het huis is bijzonder omdat het is gebouwd in een lavagrot en omdat men er kunstwerken van Manrique en zijn leerlingen kan bewonderen. Een van zijn leerlingen was Pablo Picasso, van wie er ook enkele werken zijn opgenomen.

Mirador del Rio
Mirador del Rio is gelegen op ongeveer 475 meter hoogte en geeft een schitterend uitzicht over de straat van Rio. In 1974 is dit punt op een berg aangelegd door César Manrique die hier een cafe met een balustrade, een platform op de top en een souvenirwinkel heeft aangelegd. Deze bouwwerken zijn allen geintegreerd met de lava rots waarop Mirador del Rio is gebouwd.

De Mirador del Rio is zeker een aanrader met een erg bijzonder uitzicht.

lanzarotevakanties.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura