keuzemenu

vakantiemenuLanzarote Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

Lanzarote Stranden
Playa Blanca
Zoals de naam reeds doet vermoeden vinden we bij Playa Blanca een zeer mooi wit zandstrand. Het strand van Playa Blanca zelf is niet bijzonder groot maar we vinden hier meerdere kleinere stranden zoals Playa Flamingo en Playa Dorado. Het centrale strand Playa Blanca heeft een zeer leuke ligging ten opzichte van het centrum van het stadje, waardoor Playa Beach een hoog voorzieningen niveau kent.

Playa de Farma
Het strand Playa de Farma is vooral populair onder surfers. Er staat hier doorgaans een stevige wind welke voor de nodige golfvorming zorgt. Mede door deze omstandigheden kan de stroming bij Playa de Farma sterker zijn dan op andere stranden op Lanzarote. Surfers zullen van deze omstandigheden profijt hebben terwijl zwemmers beter kunnen uitwijken naar andere stranden op Lanzarote.

Playa de Janubio
Playa de Janubio is een van de stranden op Lanzarote, welke vanwege vulkaanuitbarstingen tegenwoordig als zwart strand te boek staat. Door dit opmerkelijke uiterlijk is Playa de Janubio een leuk strand om eens te bezoeken. Natuurlijk is het strand mede vanwege de kleur wat minder populair onder de echte strand liefhebbers waardoor we hier minder voorzieningen vinden dan op de toeristische 'witte' stranden.

Playa de las Cucharas
In de buurt van Costa Teguise vinden we het grote strand van Playa de las Cucharas. Playa de Cucharas is een toeristisch strand waardoor u hier kunt rekenen op een goed voorzieningen niveau. Naast zwemmers en zonaanbidders zult u op dit strand ook de nodige windsurfers tegen kunnen komen.

Playa Dorada
Playa Dorada vinden we in het meest populaire strandgebied van Lanzarote nabij Playa Blanca en Playa Flamingo. Letterlijk betekend Playa Dorada 'gouden strand' en zo doet Playa Dorada dan ook aan. Het voorzieningenniveau in deze regio is zeer goed te noemen en het hoeft u op Playa Dorada dan ook aan niets te ontbreken.

Playa Flamingo
Playa Flaming vinden we in het meest populaire strandgebied van Lanzarote nabij Playa Blanca en Playa Dorada. Playa Flamingo is een zeer mooi en goed onderhouden zandstrand welke voornamelijk in trek is bij gezinnen en families. Het strand ligt iets uit het centrum maar er zijn hier vanwege de toeristische waarde van Playa Flamingo zeer goede voorzieningen.

Playa Grande
Playa Grande is het grote strand van de toeristiche plaats Puerto del Carmen. Het ie een mooi lang strand dat direct aan de boulevard van Puerto del Carmen ligt. Het strand is zeer populair onder toeristen waardoor u hier in de zomermaanden rekening moet houden met drukte. Playa Grande beschikt over goede voorzieningen, van de verhuur van ligstoelen en parasols tot eet en drink gelegenheden.

Playa Papagayo
Playa Papagayo bestaat eigenlijk uit zes verschillende stranden waarvan Playa Papagayo de belangrijkste is. De verschillende stranden worden van elkaar gescheiden door rotsformaties waardoor zeer bezienswaardige strandjes zijn ontstaan.

Playa Papagayo is het best bereikbaar middels een watertaxi vanaf Playa Blanca maar er is ook een ongeasfalteerde weg naar het strand. Deze weg is minder goed geschikt voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege de ligging van Playa Papagayo is het voorzieningen niveau op deze stranden niet zeer hoog waardoor het aanteraden is om vooraf inkopen te doen.

Met name op de verst gelegen stranden van Playa Papagayo kunt u nudisten aantreffen.

lanzarotevakanties.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura