keuzemenu

vakantiemenuTenerife Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

Tenerife Bezienswaardigheden
Parque Nacional del Teide
Parque Nacional del Teide bestaat uit de vulkaan El Teide en het omliggende natuurgebied. Het totale gebied beslaat ongeveer 19000 ha en is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het 'hoogtepunt' is natuurlijk de 3718 meter hoge vulkaan El Teide, de grootste vulkaan op Tenerife. De laatste uitbarsting van de El Teide dateerd alweer uit 1909 en op dit moment is de vulkaan slapend.

Parque Rural de Anaga
Parque Rural de Anaga is een natuurpark op het Canarische eiland Tenerife. Het park wordt voor een groot deel gevormt door de Macizo de Anaga bergformatie. Het hoogste punt van de Macizo de Anaga is Cruz de Taborno op 1024 meter boven zeeniveau.

Piramiden van Güímar
In het oosten van Tenerife, nabij de plaats Güímar, vinden we de zes Piramides van Güímar. Deze zes Piramides zijn overgebleven van de oorspronkelijke 9 piramides. Het lijkt erop dat de eerste Piramide uit 1881 stamt en dat deze zijn ontstaan doordat boeren, stenen van hun landbouwgrond, naast de landbouwgrond gingen opstapelen. Later konden deze Piramides dan weer worden afgebroken om als bouwmateriaal te dienen.

Niet iedereen is dezelfde mening toegedaan. Een aantal onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat de grond vooraf was geëgaliseerd en dat de Piramides een speciale astronomische positie innemen. Er is nog veel onduidelijkheid over de ware aard van deze Piramides.

Het hele gebied waarin de Piramides van Güímar te vinden zijn is voor publiek toegankelijk als etnologisch gebied.

Loro Parque Tenerife
Loro Parque Tenerife is van oorsprong een Papagaaienpark maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot familie park met verschillende dierenshows. Geniet hier onder andere van spetterende shows met dolfijnen, zeeleeuwen, papagaaien en orcas. Bovendien zijn er ook andere attracties zoals het kinderparadijs 'Kinderlandia', het papagaaien museum en vele restaurants. Verder beschikt het park ook over andere dieren zoals onder meer: gorilla's, tijgers, flamingos, pinguins, chimpansees en haaien.

Loro Parque Tenerife probeerd de natuurlijke habitat van de dieren zoveel mogelijk na te bootsen waardoor het park ook zeer mooi is. Liefhebbers van flora zullen ook tevreden zijn met de prachtige natuur en de grote Orchideen tuin.

Het Loro Parque Tenerife vinden we bij de plaats Puerto de la Cruz. De kosten zijn ongeveer 30 euro voor een volwassene en 20 euro voor een kind.

Siam Park
Siam Park is een enorm waterpark dat in totaal 185.000 vierkante meter beslaat. Het gehele park heeft meer dan 50 miljoen gekost en dat is te merken. Het Siam Park is het grootste waterpark van Europa en heeft vele spectaculaire waterattracties.

De attracties zijn er in vele formaten en heftigheid zodat het park zeer geschikt is voor alle leeftijden. Het hele park doet erg Thai's aan wat grotendeels komt door de bouwstijl en de 25 Thaise gebouwen. De kosten voor het Siam Park zijn ongeveer 28 euro voor een volwassene en 18 euro voor een kind.

Guanchen Museum
Oorspronkelijk werd Tenerife bewoond door de Guanchen. De Guanchen leefden in grotten en waren een gevreesd volk. Aan het einde van de 15e eeuw kreeg de Spanjaard Alonso Fernández de Lugo de taak om de Guanchen op Tenerife te verbannen. Dit leidde tot een groot gevecht waarbij meer dan 2000 Spaanse strijders het leven lieten en Alonso Fernández de Lugo zelf gewond raakte. Na deze slachting zou het nog anderhalf jaar duren voordat Spanje erin slaagde om Tenerife te veroveren.

Tegenwoordig is er een museum waar u meer te weten kan komen over de Guanchen, hun leefwijze en geschiedenis. Het Guanchen Museum is gelegen in Puerto de la Cruz.

tenerife-vakanties.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura