keuzemenu

vakantiemenuTenerife Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

Tenerife Steden
Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en wordt korweg Santa Cruz genoemd. Santa Cruz is tevens (samen met Las Palmas de Gran Canaria) hoofdstad van de Canarische Eilanden. We vinden Santa Cruz in de noord oostelijke punt van Tenerife. De stad telt ongeveer 250.000 inwoners. De stad Santa Cruz is versmolten met San Cristóbal de La Laguna La Cuesta en Taco, deze vier steden samen tellen rond de 500.000 inwoners en worden samen ook wel Area Metropolitana de Tenerife genoemd. De steden binnen deze agglomeratie werken nauw samen waardoor sommige politieke bestuurders de agglomeratie tot één stad willen uitroepen.

Santa Cruz kent een stadshart met het centrale plein Plaza de España. Rondom dit plein kunt u de belangrijkste winkel gebieden en vele horeca gelegenheden vinden. Vanaf het Plaza de España kunt u bovendien gemakkelijk de boulevard bereiken.

San Cristóbal de La Laguna
San Cristóbal de La Laguna is de, op Santa Cruz na, grootste stad van Tenerife. De stad telt rond de 150.000 inwoners. We vinden San Cristóbal in het noord oosten van Tenerife in 'Area Metropolitana de Tenerife'. Dit is een agglomeratie van vier vergroeide steden te weten: Santa Cruz, San Cristóbal, La Cuesta en Taco.

Van deze steden staat San Cristóbal bekend als Universiteits stad, vanwege de Universiteit van La Laguna. De stad zelf kent een hoge bezienswaardigheid en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Playa de San Juan
Playa de San Juan is een kleinere plaats welke we terugvinden aan de westkust van Tenerife. Playa de San Juan beschikt over een leuke haven met aansluitend een strand (kiezels). Vanaf Playa de San Juan heeft u een mooi uitzicht over de Oceaan en buureiland La Gomera. Verder heeft de plaats een leuke boulevard met de nodige barretjes en restaurantjes.

Los Cristianos
Los Cristianos is een populaire basplaats op Tenerife. Hier vinden we dan ook een mooi lang strand en een bijbehorende boulevard. Doordat Los Cristianos vrij vlak is, is de plaats en het strand geschikt voor zowel kinderen als senioren . In Los Cristianos is de invloed van het toerisme duidelijk merkbaar en er zijn hier dan ook meerdere grote hotels gevestigt. Bovendien is er een leuk winkelcentrum en verschillende goede horeca gelegenheden. Er zijn in Los Cristianos voldoende mogelijkheden voor een geslaagde vakantie, maar met een (huur) auto kunt u makkelijker andere delen van het eiland bezoeken.

Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz is een populaire badplaats op Tenerife. De stad heeft ongeveer 40.000 inwoners en is gelegen aan de noordkust van Tenerife, in de La Orotava vallei aan de voet van vulkaan Teide. De noordkant van Tenerife heeft doorgaans meer wolken dan de zuidkant en dat is ook in Puerto de la Cruz merkbaar. Daar staat echter tegenover dat Puerto de la Cruz een stuk groener is dan de zuid kant van Tenerife en mede daardoor beschikt over een zeer mooie omgeving. Daarnaast is de ligging van Puerto de la Cruz ideaal om overige plaatsen op het eiland te bezoeken (huurauto is een aanrader).

Door het oude karakter en de ligging is Puerto de la Cruz minder goed geschikt voor mensen die wat minder goed te been zijn en invaliden. Om in de stad van A naar B te gaan zult u regelmatig een hoogteverschil moeten overbruggen.

Puerto de la Cruz is een aanrader voor natuur-, cultuur- en wandelliefhebbers, zonaanbidders kunnen beter uitwijken naar het zuid-oosten.

Los Gigantes
Los Gigantes vinden we terug aan de westkust van Tenerife redelijk uit de buurt van het massatoerisme. Los Gigantes dankt haar naam aan de grote rotsformaties (tot 800 meter boven de zeespiegel) welke de grens met de oceaan vormen. Los Gigantes heeft een klein strand welke uit zwartzand en kiezels bestaat.

Los Gigantes blijft zich ontwikkelen als toeristisch centrum en beschikt inmiddels over goede voorzieningen en excursie mogelijkheden voor toeristen. Er is een leuk centrum met de nodige horeca gelegenheden, hier zult u ook een grote kans hebben om veel Engelse toeristen tegen te komen.

Wanneer u in of rondom Los Gigantes verblijft in een huurauto een aanrader, op deze manier kunt u makkelijk meer van het eiland zien. Door hoogteverschillen is Los Gigantes minder goed geschikt voor mensen die wat minder ter been zijn.

tenerife-vakanties.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura