keuzemenu

vakantiemenuTenerife Informatie Menu
| Algemeen | Bezienswaardigheden | Cultuur | Klimaat |
| Steden | Stranden | Uitgaan |

Tenerife Stranden
Playa de las Teresitas
Playa de las Teresitas is een aangelegd strand op ongeveer 10 kilometer van Santa Cruz. Het zandstrand is ongeveer 400 meter lang en 60 meter breed. Het strand is één van de mooiste stranden op Tenerife doordat het strand beschikt over zand uit de Afrikaanse Sahara. Om het plaatje compleet te maken zijn hier ook veel palmbomen geplaatst. Playa de las Teresitas is doorgaans druk bezocht en beschikt over een goed voorzieningenniveau.

Playa de Las Vistas Los Cristianos
Playa de Las Vistas Los Cristianos vinden we terug in de gemeente Arona tussen Los Cristianos en Las Americas. Het strand is zeer populair vanwege de kalme zee en de lengte van bijna 2 kilometer. Playa de Las Vistas Los Cristianos is een zandstrand met overwegend goud zand. Het strand beschikt over een BlueFlag en is zodoende veilig en schoon. De voorzieningen zijn goed.

Playade la Mareta
Playa de la Mareta is een relatief rustig strand nabij de gemeente Granadilla. Het strand bestaat uit zwart zand, is 175 meter lang en 40 meter breed.

Playa de las Américas – Playa Troya
Bij Playa de las Américas vinden we een zandstrand van 450 meter lang en 60 meter breed, welke ook wel bekend staat als Playa Troya. Playa Troya is een van de drukste stranden op Tenerife dus in het hoogseizoen is het soms dringen voor een plekje. Het strand heeft zeer goede voorzieningen op het gebied van zon, strand en horeca dus bezoekers van Playa Troya hoeft het dan ook aan niets te ontbreken.

Playa Troya is ook een zeer populaire plek onder watersporters en er worden hier dan ook veel verschillende watersporten beoefend. Bovendien vertrekken vanaf hier meerdere water excursies.

Playa de los Cristianos
Playa de los Cristianos is een van de populairste zandstranden van Tenerife en ligt nabij Playa de Las Vistas Los Cristianos. Dit gebied is in de zomer populair onder vakantievierende gezinnen. Op deze bezoekers wordt handig ingespeeld door het aanbieden van passende excusrsies en voorzieningen.

Playa del Duque
Playa del Duque is verbonden met het vijf sterren hotel Bahia del Duque en is zodoende zeer goed onderhouden. Het is een donker zandstrand van 650 meter lang en 40 meter breed in de gemeente Adeje, nabij San Eugenio en Playa de Las Americas. Door de aanwezigheid van een vijf sterren hotel zijn ook de omliggende voorzieningen van een hoog niveau. Playa del Duque is redelijk druk bezocht en het hoeft u hier aan niets te ontbreken.

Playa de El Medano
Playa El Medano vinden we bij de plaats El Medano in de gemeente Granadilla. Playa El Medano is met 1150 meter lengte een van de langere stranden op Tenerife. Omdat het strand in het zuid westen van Tenerife is gelegen waait hier een constante wind waardoor deze plek zeer populair is onder windsurfers. Omdat het strand zo goed geschikt is voor windsurfen komen veel windsurfers speciaal naar deze plek om hun sport te beoefenen. Speciaal voor deze groep vinden we hier dan ook de nodige voorzieningen.

Playa de La Caleta
Playa de La Caleta is een klein strandje van grind en zand bij het vissersplaatsje Caleta. Het strandje is doorgaans rustig en heeft geen bijzondere faciliteiten. Het strandje zelf is maar een paar meter breed en 75 meter lang. Bij het strand kunt u zeer goed terecht in een van de leuke visrestaurants.

tenerife-vakanties.nl

Links | Privacy | Contact | Disclaimer | Sitemap
© Tosl Media 2007-2013
El Hierro Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife Fuerteventura